Harvemmin minä nukun pitkään, mutta tänään viihdyin kyllä peittoni alla johonkin yhteentoista. Melkein koko päivä onnistui kulumaan sitten siivotessa ja yleisesti äkäillessä.

Sain eilen pitkästä aikaa uutta soitettavaa. Brahmsin Intermezzo (emmää tiiä onko niitä enemmänkin, mutta sellainen pikkuinen pätkä kuitenkin). Periaatteessa vähän liian, tuota, moderni tai jotain minulle, tuossa ei ole sellaista selvää tonaliteettia mistä minä noin yleisesti tykkään. Mutta kai se vaihtelu virkistää, eikä tuo edes ole mikään liian pitkä soitettava. Ja alku sekä loppu. Ihanat.

Olen myöskin melko varma, että sota on syttynyt. Meidän koulu kun on remontin takia evakossa, ja musiikinluokka toimii tällä hetkellä sama talo, jossa meidän piano- ja laulutunnit ovat. Musiikkikoulun johtava opettaja tai mikä ikinä virkanimikkeensä onkaan, ei oikein tykkää siitä, että kaikki koululaiset pääsevät sen flyygelin kimppuun (henk. koht. olisin enemmän huolissani koulun musiikinopettajasta, kun se ei mikään kovin hellävarainen soittaja ole), ja oli sitten pistänyt sen lukkoon. Koulun opettaja oli puolestaan jättänyt flyygelin päälle noottia aiheesta ("Tätä tulee kaikkien saada soittaa, peruskoulu, lukio, kansalaisopisto. Lukittava ulko-ovi estää luvattoman käytön.") Pianomaikka kysyi minulta, että millaista kohtelua piano voisi mahdollisesti saada, ja minä demonstroin sitten hänelle koulun maikan soittotapaa.

Kaikista koomisintahan hommassa on se, että se koulun piano musanluokasta on kuitenkin raahattu sinne, ja me sitten jouduimme eilen soittamaan sillä. Miksei se koulun maikka voisi sitten soittaa sillä, kun se on jo valmiiksi pilalla. Jos en inhoaisi musiikintunteja niin paljon, niin voisin joskus käydä tunnilla heittämässä kommenttia asiasta. Eihän lukittava ulko-ovi kuitenkaan estä tuntien aikaista pahoinpitelyä.

Juuh. Siivosin huoneeni välillä, ja eihän siinä muuten mitään, mutta kun siellä on sellainen matto, joka kerää hiuksia ja pölyä ainakin kilometrin säteeltä, niin niitä on siitä mukavaa repiä irti. Imurilla eivät irtoa, sormin irtoaisivat mutta siinä puuhassa irtoaa myös sormien nahka. Tajusin tänään, että sellaisia "harjojahan" on olemassa, joilla saa vaatteista karvat pois, joten etsin sellaisen käsiini. Uuvuttavaa puuhaa se oli siltikin, mutta ainakaan sormeni eivät ole vereslihalla tällä kertaa.

Lupailin koneelle tullessani viipyväni netissä korkeintaan kahdeksaan, joten kai sitä täytyy lähteä. Pitäisi betata se yksi ficci, lukea toisia ja ryhtyä toimeen sen Risingin tekstin kanssa. Ja ärgh, taas jäi se vamma googlettamatta. Kyllä tämä on vaikeaa kun ei tiedä lääketieteestä mitään, vamma pitäisi olla ja sillä pitäisi olla mielellään toivomiani vaikutuksia, ja enhän minä edes tiedä missä menee vamman ja sairauden raja. Kai sitä on sitten venytettävä sääntöjä tai jotain. Haluaisin kuitenkin edes jonkinlaista tietojen paikkansapitävyyttä. Ja eihän asiaa tietysti helpota sekään, että tekstin pitäisi sijoittua tulevaisuuteen, joka on minulle ainakin vielä aivan tuntematon alue. Tai no, muutama ideani ei toimisi vielä nykyään, ja osa on muuten vain outoja. Ja perustarinani taitaa olla niin pirun kliseinen, ettei sitä edes varmaan kehtaa kirjoittaa [22]