16.7 16:53 Sirius vajosi verhon läpi ja kuulokkeissani pyöri Into The West ja minä istuin ikivanhan pöydän ja ikivanhan ikkunan ääressä ja nyyhkytin sille kaikelle.

18.7 lähellä puoltayötä Dumbledore putosi tornista, huoneessa oli hiljaista, ja minun oli vaikeampi kuin koskaan uskoa siihen, mihin vielä itsepintaisesti haluan uskoa. Ja itkin, ja itkunsekaisesti nauroin, miten Lupin jaksoi aina olla se joka sanoo, ettei se ollut sinun syysi, ei kukaan muukaan olisi voinut tietää.

Se on sitten yhtä vaille siinä. En minä vieläkään osaa suhtautua, en ole osannut tajuta, että tässä se nyt on, ja siihen on enää kaksi yötä, vaikka huomenna illalla ollaan lähdössä Jyväskylään DH:ta hakemaan. Ei se elämä siihen lopu, mutta kai sen lukemisen jälkeen tulee se kuuluisa tyhjä olo. Tulihan se Kuninkaan paluun näkemisenkin jälkeen, vaikka oli jo lukenut kirjan ja tiesi mitä tapahtuu. Vanhemmat eivät ole vieläkään ymmärtäneet, että on aivan eri asia käydä hakemassa kirja joskus maanantaina kuin mennä jonottamaan.

Vanhat päiväkirjat ovat suurta huviani, ja eilen illalla luin läpi yhdeksännen luokan kattavan päivyrini, lähinnä siksi, että halusin lukea Lapin leiristä sekä muistella, kuinka kauan minulla meni saada HBP. (Kolme viikkoa.) Kyseistä päivyriä oli sitten hauskaa lukea, varsinkaan kun sinne ei ollut tullut kirjoittaneeksi mitään noloa. Asioita, joista olen eri mieltä, tosin. Koska aion puhua vain Pottereista, kerron todenneeni, ettei kenenkään kuolema voi olla enää yhtä paha asia kuin Dumbledoren. Nyt se ei kuitenkaan enää järkyttänyt niinkään, koska se ei enää päässyt yllättämään. Meinasin luvata pyhästi heittäväni kirjan seinään, mikäli Lupin kuolisi, mutta en taida tehdä sitä, koska haluan kaikesta huolimatta pitää kirjani kunnossa, enkä välttämättä arvostaisi reikää seinässä kovin korkealle.

Puhuttiin äsken siitä Jyväskylään lähdöstä, ja totesin äitini potentiaaliseksi juonittelupelaajaksi, koska hän sanoi että silloin ne kaikki pahikset siellä liikkuu.

En tiedä tulenko huomenna kirjoittamaan, mutta sen jälkeen minua ei taida pahemmin näkyä, ennen kuin saan DH:n luettua. Ja sen jälkeen en ota vastuuta spoilaamisesta ;)