Jotenkin on ehkä koomista lukea että asun saaristo-osakunnassa kun kuitenkin asun täällä keskellä Suomea ja saaristosta tulee ensimmäisenä mieleen nimenomaan meren saaristot. Joo, ehkä se saaristo täälläkin sitten on jossain muualla kuin siellä missä minä asun :D

Poikkesin tänään koululle tai käytännössä työppikselle vajaaksi kolmeksi tunniksi kirjoittamaan ainetta, ja se loi vähän uskoa yo-kirjoituksiakin ajatellen, että sain suunnilleen kahdessa ja puolessa tunnissa aikaan kolmen ja puolen sivun aineen johon olin vielä ihan kohtuullisen tyytyväinen. Meillä oli tämänsyksyinen esseekoe kurssikokeena (ja tiedettiin se etukäteen ^^), ja vaikka jo aamulla ehdin luvata, etten kirjoittaisi siitä luovuusaiheesta, niin kokeen alussa tajusin, että vaikka se ykkösaihe olisi ollut kauhean mieleinen (kirjan/elokuvan/sävellyksen tulkinnan muuttuminen seuraavilla luku-/katsomis-/kuuntelukerroilla), mulla ei ollut siitä oikein mitään sanottavaa. Kysymyksestä kuka on luova? hahmottelin pienehkön ideakartan lähinnä nähdäkseni olisiko siitä ajatuksia (minä en osaa suunnitella aineitani enkä lukea niitä jälkeenpäin...) ja sitten vain kirjoitin.

Ruotsin kirjoituksista kai pitäisi pikkuhiljaa tajuta ahdistua. Tein tuossa yhtenä päivänä kokonaisen kirjallisen paketin (jopa sen tiivistelmän!) kirjoitelmaa lukuunottamatta kaksoistunnin puitteissa, mutta tulos olikin sen mukainen. Luetunymmärtämisen ongelmia oli aika vähän mutta kun se sanastopuoli on vähän hakusessa varsinkin kun niissä kysytään aina niin ihmeellisiä asioita :D Rakenteen avoimet on kyllä tosin se mun varma älläntappokone jos siihen vielä muuten olisikin jotain hataria mahdollisuuksia. No, aarre, ehkä me ruotsin kanssa tyydytään eximiaankin, eiköstä joo?