Äikänkokeeseenkin pitäisi kai vielä jaksaa lukea mutta en oikein tiedä mitä siihen luetaan tai miten, niin taitaapa jäädä lukematta. Nyt olisi tosi hyvä hetki kiriä Script Frenzyssäkin kun tajusin taas vaihteeksi, että niin ne haasteetkin ovat olemassa. Sieltä löytyy ihan varmasti kamalasti käyttökelpoisia asioita. Esimerkiksi "I'd laugh. And then I'd run."

Hain tänään uskonnonkokeen takaisin ja se oli kyllä lievä epic fail, en taida olla koskaan saanut mistään niin huonoa arvosanaa. Mutta toisaalta sillä ei taida loppujen lopuksi olla mitään väliä, koska läpihän se meni kuitenkin enkä minä sitä missään tule tarvitsemaan. Aika pikkuhiljaa oppia, ettei kaikkea voi laittaa tärkeysjärjestyksessä ykköseksi.

Matikankoe oli tosi jännä. Angstasin siinä alussa jotain ja sitten herra N heitti että "Rohkeutta, Selja" ja kun sain kokeen, ei se näyttänytkään niin pahalta. Ja kävi suunnilleen päinvastainen ilmiö kuin viimeksi - olin vartin yli kymmenen valmis ja kerkesin tarkistaa vielä pariinkin kertaan. Oikeastaan vain kuudes tehtävä (ilkeä sovellus) tuotti pieniä ongelmia, jotka nekin loppuivat kun huomasin lisätä laskuuni alkuperäisestä kaavasta yhden R^2:n lisää. Se oli siis niitä äklöjä, joissa R-säteisen pallon sisään tungetaan kartio, ja käsketään laskea sen suurin tilavuus. Mutta sain siitäkin melko järkevän näköisen tuloksen. Muutoin tämäkin koe oli paljon helpompi kuin mitä odotin, tosin minä odotinkin aivan kauheita, kun laskin ennen kokeen alkua, että mulla oli jotain kolme neljäkymmentä tehtävää kirjasta tekemättä, ja sitten tuo oli kuitenkin aika lailla sellaista perussoppaa. Ehkä sillä harjoittelulla oli jotain tekemistä asian kanssa, ja jos oli niin rupean kyllä laskemaan kaikki fysiikan tehtävätkin ensi jaksossa.

Ja kävin ostamassa viimein sen enkunkirjan ja piti ihan pysähtyä ihmettelemään maa11-kirjaa, kun meillä se oli jostain syystä kai vanhan opsin mukaisena versiona, vaikka ei se sisältö näyttänyt yhtään muuttuneen. Ei vain ole samannäköinen kuin muut... Ja englanninkirja on taas kiva siihen asti, kunnes sitä pitää ruveta pilkunviilaajatarkkuudella kääntämään, jolloin sitten meneekin kaikki hauskuus. Luin sen jo läpi, ja siinä oli Stephen Hawkingin haastattelu ja kaikkea tuollaista hauskaa. Ja Chicken theory <3
NEWTON: Chickens at rest tend to stay at rest. Chickens in motion tend to cross the road.

Kuutamosonaatin kolmososa on ihan aliarvostettu kun Adagio vie kaiken huomion ja minusta se on surullista, koska se kolmonen on ihan julmetun hieno. Löysin siihen juuri nuotit, ehkä ainakin soitan sen joskus läpi vaikka en jaksaisikaan opetella :D

Ja vielä yksi eilisen reps BBC:n uutisista: A man in New Zealand has been charged with using a hedgehog as a weapon, the New Zealand Herald has reported.